Ajax-jeugdvoetballer Mees de Wit ondersteunt damesvoetbalproject Ascona

posted in: Laatste nieuws | 0

Ajax-jeugdvoetballer Mees de Wit ondersteunt in samenwerking met zijn zaakwaarnemer Stefano van Delden en de Torarica Group of Hotels het damesvoetbalproject Ascona van Winston Babel.

De Wit doneert 43 bedrukte voetbaltenues, Nike voetballen en voetbalschoenen. Daarnaast zal hij een voetbalworkshop houden voor de vrouwelijke voetballers van Ascona. Na de workshop zullen de gesponsorde items worden overhandigd en is er voor de deelneemsters gelegenheid om te zwemmen en te eten.

In Suriname is het damesvoetbal nog onderontwikkeld. “Hiermee wil ik aandacht voor het damesvoetbal in Suriname. Ik hoop dat door middel van mijn bijdrage de meisjes naast een leuke dag, een succesvol voetbalseizoen zullen hebben,” zegt de Wit.

De Ajax-voetballer, die drie keer in de prijzen is gevallen met zijn team Ajax onder 19, was in alle drie wedstrijden zeer bepalend voor de winst. De Wit komt komend jaar uit voor Jong Ajax en is heel dichtbij Ajax 1. Deze reis naar Suriname is deels vakantie, maar ook ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is voor De Wit de eerste keer in Suriname.

Voor Van Delden, geboren in Nederland van Surinaamse afkomst, is het niet de eerste keer dat hij zich maatschappelijk inzet in Suriname. Hij is eerder actief geweest in Suriname voor onder andere stichting Rumas. Ook is hij betrokken bij het realiseren van een voetbalveld te Latour. Bij zijn volgend bezoek gaat hij verder met dit te realiseren project.