Individuele coaching

Hoe kan iemand succesvol zijn/haar doelen bereiken?
Hoe kom je beter uit de verf en krijg je weer plezier? Past wat je doet wel bij je? Hoe benut je al je kennis en vaardigheden? Het kennen en bewust kunnen inzetten van je talenten geeft houvast, motivatie en richting. Dit zijn de bouwstenen van succesvol gedrag.
Ascona Coaching biedt een inspirerend, persoonlijk begeleidingstraject dat gericht is op het (her)ontdekken of verder ontwikkelen van talent. Het programma is toegespitst op mensen die een succesvolle invulling willen geven aan een nieuwe functie, effectief en met plezier willen functioneren, hun toegevoegde waarde maximaal willen inzetten én niet bang zijn om te worden uitgedaagd.

Onze aanpak gaat in eerste instantie uit van het verstevigen van de vijf kern kwaliteiten:

  • Zelfvertrouwen
  • Discipline
  • Doorzettingsvermogen
  • Sociale vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden

Groepscoaching

Naast de individuele trajecten biedt Ascona ook coaching aan groepen. In overleg met de opdrachtgever en met oog voor de bestaande en gewenste groepsdynamiek wordt een aanpak op maat opgesteld. Het mentaal in beweging brengen van de individuele deelnemers en (zelf)reflectie is altijd onderdeel daarvan.

Training leidinggeven

Leidinggeven gaat soms gepaard met het uitoefenen van macht. Ascona gaat uit van resultaatgericht leiding geven door het bewust benutten van invloed door de focus op de samenwerking binnen het team. Daardoor ontstaat op een natuurlijke manier gezag voor de leidinggevende.

Motivational speech

Voor directe ‘callto action’ kan een motivational speech wonderen doen. Ronald Esajas is een ervaren spreker op het gebied van sport en educatie. Wij organiseren graag een gepassioneerde bijeenkomst voor uw organisatie. Indien gewenst, kunnen wij deze bijeenkomst combineren met een sportevenement.