Ascona heeft één overstijgend doel: door middel van innovatieve projecten diverse doelgroepen inspireren en motiveren om het uiterste uit zichzelf te halen.

We brengen mensen letterlijk en figuurlijk in beweging met sport, we maken ze bewust van de impact van hun keuzes door educatie en begeleiden ze verder door middel van coaching. Op die manier ondersteunen wij mensen van jong tot oud bij het formuleren en waarmaken van hun persoonlijke doelen.

Historie

Stichting Ascona is in 2006 door Ronald Esajas opgericht vanuit de gedachte dat persoonlijke professionalisering van individuen bijdraagt aan de ontwikkeling van de Surinaamse maatschappij. Vanuit het idee dat specifieke competenties door sport sneller ontwikkeld kunnen worden richtte Ascona zich in eerste instantie op het selecteren en voorbereiden van meisjes op voetbalwedstrijden. Overtuigd van het belang van een stevige theoretische basis en een goede algemene ontwikkeling ontstond binnen de stichting al snel een tweede tak: educatie. Om de opgedane vaardigheden en kennis in het dagelijks leven optimaal te kunnen benutten is de 3e pijler opgezet: coaching.

Visie

Sport is geen wondermiddel tegen ontwikkelingsproblemen. Maar, zo blijkt in de praktijk, sport is vanwege haar maatschappelijke betekenis, populariteit en zichtbaarheid wel een goede katalysator voor de oplossingen van die problemen.

Wereldwijd groeide de afgelopen tien jaar de overtuiging dat sport een veelzijdig instrument kan zijn bij het bereiken van ontwikkelingsdoelen en sociale verandering. Ascona wil met haar projecten in Suriname de bewustwording van de impact van sport mede op gang brengen.