Ontwikkelen van sport in Suriname is onze ´main drive´. Wij geloven in de kracht van sport. Met onze projecten ontwikkelen wij sport(ers), organiseren wij voor de sport(ers) en wij willen inspireren door sport(ers).

Sport is namelijk niet alleen leuk om te doen, het is een bindend element voor de maatschappij. Sport vergroot de leefbaarheid in wijken en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Sport is in te zetten voor participatie, door de sport helpen diverse doelgroep en zichzelf en de maatschappij vooruit.

Mensen die in staat zijn om datgene te doen wat ze leuk vinden en waar ze goed zijn, zijn over het algemeen positief, gelukkig en vitaal. Sporters zijn hiervan het beste voorbeeld. Hun talent heeft hen daar gebracht waar ze willen zijn en ze doen datgene wat ze graag willen doen. Wanneer dit ook nog eens gepaard gaat met passie en wilskracht, en niet te vergeten de juiste begeleiding, is de sporter in staat om zijn dromen te realiseren.

Onderzoek toont aan dat onder de juiste voorwaarden, sporten kan worden ingezet als middel voorde persoonlijke ontwikkeling en onderwijsprestaties van de jeugd, ook bij jeugdigen met leer- en/of gedragsproblemen. Met onze projecten maken wij gebruik van deze krachtige werking van sport.
Tijdens de trainingen worden de deelnemers in een sportomgeving fysiek en mentaal uitgedaagd om grenzen te verkennen, te experimenteren met gedrag en samen te werken met anderen. We doelen specifiek op het verstevigen van de kernkwaliteiten:

  • Zelfvertrouwen
  • Discipline
  • Doorzettingsvermogen
  • Sociale vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden

Het beheersen van al deze elementen is noodzakelijk om te kunnen slagen in het leven.

Uitgaan van eigen kracht en op basis daarvan werken aan de persoonlijke doelen, dát is waar wij bij Ascona in geloven.

Projecten

‘Moeders van later’
Voetbal voor meiden van 14 – 23 jaar

‘Preprof’
Voetbal voor jongens van 15 – 17 jaar

‘SU Women’s Soccer’
Voetbal voor meiden van 9 – 15 jaar