Suriname | Samenwerking tussen Ascona Foundation en Lisette Pipping

posted in: Laatste nieuws | 0

Een nieuw project wat is opgericht door Ascona Foundation met een stagiaire van de Hogeschool van Amsterdam. Ronald Esajas leidt dit project en zal hierbij geassisteerd worden door Lisette Pipping, student van de HvA.

Het vrouwenvoetbal in Suriname is in ontwikkeling, maar nog niet genoeg. Ze hebben als doel om er voor te zorgen dat het aantal vrouwelijke leden in de voetbalwereld in Suriname zal groeien en daarmee stijgt qua populariteit.

Ze zullen de komende 4 maanden gaan richten op aandacht voor het vrouwenvoetbal. Dit doen ze door middel van het organiseren van externe activiteiten zoals georganiseerde clinics om kennis te maken met vrouwenvoetbal. De clinics zullen gericht zijn op kennismaken met voetbal, maar ook vooral op plezier maken met elkaar gedurende het sporten. Daarnaast zullen de meiden een voorlichting krijgen over gezonde voeding. Ze zullen langs gaan bij scholen om (jonge) meiden te werven. Daarnaast vragen ze aandacht door middel van o.a. Social Media.

Het is ook bedoeld om aan de slag te gaan met jeugd om hen warm te maken voor het vrouwenvoetbal. Het is de bedoeling dat ze gedurende dit traject zullen doorstromen naar een bestaande voetbalclub voor vrouwen. Inmiddels heeft Katja Snoeijs (vv Alkmaar) ook al duidelijk gemaakt achter het project te staan en doneert haar wedstrijd shirt.